Ploeg in de spotlight

We hebben vernomen dat het voetbalseizoen 2019-2020 is afgelopen. Daarom zullen we vanaf vandaag alle ploegen dag per dag eens in de schijnwerpers te zetten van boven naar beneden.

PLOEG IN DE KIJKER:

Seizoen 2019 – 2020: De G-ploegen van Daring Brugge

“Laat me winnen, maar indien ik niet kan winnen, laat mijn poging dan moedig zijn”.

Moedig zijn ze in elk geval de meisjes en jongens met een verstandelijke beperking en eventueel een bijkomende lichamelijke beperking. Elke woensdag oefenen ze gedreven onder leiding van hun trainer vader Dany en zoon Jenthel Craeye op het kunstgrasveld van het Tempelhof. Tijdens de matchen hanteren de coaches de filosofie: deelnemen is belangrijker dan winnen: het resultaat is ondergeschikt aan de vreugde. Zo ook worden spelbepalende spelers regelmatig vervangen.
Na de training drinken de twee groepen samen een biertje of een cola in de gezellige kantine. Bij een feestje of een eetfestijntje gaan ze allemaal heerlijk uit de bol. Na afloop blijven ze tot de gelagzaal opgeruimd is. Bij Daring Brugge maken de g-ploegen deel uit van de grote familie. Zo kwam hoofdcoach Preben Verbandt al eens een training meemaken en is voorzitter Wim Vandycke fervent aanhanger van zijn g’s. Dit blijkt uit volgend quotes van Wim. Professioneel (intussen 42 jaar bezig) kom ik bijna dagelijks in contact met mensen met een beperking. Vandaar dat ik de noden in die groep om te kunnen sporten zeer goed kan inschatten. Het G voetbal is de afgelopen 6 jaar een mooi deel gaan uitmaken van het” totaalplaatje Daring Brugge”. Ik zal blijven ijveren om daar continuïteit in te steken.”

De gedrevenheid van coach Danny Craeye blijkt uit onderhavig interview.
“Ik train al van 2015 G-voetbal reeks 1. Voor wij naar Daring Brugge kwamen speelden wij elke maandagavond samen voetbal op Rust Roest, gewoon onder vrienden. Ons groepje noemde de Brugse voetbalvrienden. Als je de kans krijgt om in competitie aan te treden is dat voor die vrienden een opsteker. We koesteren een hele goede onderlinge band. Fairplay staat bij ons op de eerste plaats. We sloten tot op heden elk seizoen traditioneel af in Melle: een groot tornooi waar de spelers enorm naar uitkeken. Ze konden zich meten met het niveau van buitenlandse ploegen en we slaagden erin een goeie band te creëren in onze groep en ook in de andere groepen van het G voetbal.
Mijn droom was altijd om mensen met een beperking te trainen: mijn doel is om te tonen dat die mensen met een beperking ook kunnen in hun sport wat andere kunnen. Daar krijg je veel respect voor terug. Onze grootste dank gaat uit naar onze voorzitter Wim Vandycke en onze G coördinator Jean Pierre Vanheerswynghels, onze afgevaardigden Frederick de Pau, Vera Bracke, Kathleen van de kantine, onze mensen van de werkgroep en ook aan de vrienden die het ons mogelijk maken om verre verplaatsingen te ondernemen.

Jenthel, zoon van Danny heeft de trainersmicrobe ook te pakken.
ik ben trainer van g-voetbal reeks 3. Vorig jaar aanvaardde ik de uitdaging om coach te worden van de tweede g-ploeg van Daring omdat ik zelf al 3jaar bij de eerste g-ploeg speelde bij trainer Danny Craeye. Net zoals mijn vader stapte ik dus in het trainerschap bij het g-voetbal. In de toekomst wil ik nog veel plezier beleven met mijn team. We krijgen ook wel te maken met ups en downs maar we komen er altijd door.

Seizoen 2019 – 2020: U8

De U8 zat dit jaar met zeer veel spelertjes en de trainers besloten in samenspraak met Patrick Vannieuwenhuyse om in 2 groepen te werken. Groep 1 op niveau 2 ( De spelertjes die vorig jaar al actief waren), Groep 2 op niveau 3 ( De nieuwe spelertjes)

Er is enorm veel vooruitgang geboekt bij alle spelers die hun maximaal potentieel konden benutten.
Beide ploegen hebben een uitzonderlijk goed seizoen achter de rug. We mogen dan ook met trots vermelden dat beide kampioen zijnin hun reeks en zelfs de A-ploeg onverslagen na de winterstop!
We vinden het zelfs jammer om de terugronde niet te kunnen afwerken om te bewijzen dat we volwaardig kampioen zijn.

U8 was ook doorgestoten in de beker en na een ontzettende spannende heenwedstrijd (gelijkspel) en in de laatste secondes van de terugwedstrijd met 1 goal verloren betekent een waardige tegenstander toen.

De U8 is gestart met 16 spelertjes en zij het seizoen geëindigd met 23 spelertjes, hier mogen de trainers Patrick & Kris zeer fier op zijn!

Patrick & Kris willen ook nog eens nadrukkelijk ieder bestuurslid ( ook vrijwilligers ) bedanken, die dit mogelijk maken voor hun spelers maar ook voor hun zelf!

Trainers: Patrick De Ketelaere, Kris De Queecker, Frederik Bruneel en Cedric Aertssen
Afgevaardigde: Ellen De Jaegher

De gele ploeg :Maxim, Maher, Sem, Muraad, Dainik, Dogan, Michael, Lukas en Kobe.

De blauwe ploeg: Yuma, Miguel, Ayden, Jonatan, Lenny, Arthur, Gianni, Mason, Nolan, Rigden, Elko, Karim, Keyan en Juul.

2019 2020: U9

De heenronde was beter of verwacht met enkele hoogtes maar ook wat laagtes, denk aan de 4-5 weken waarin het niet echt liep.
Het inpassen van heel wat nieuwe jongens was niet altijd simpel maar mede door het hard te blijven werken op training en de vele oefenwedstrijden liep dit beter en beter.

De terugronde aangevat met 2 teams.
Daring Geel deed het behoorlijk en groeide naar ons idee terug naar een hoog niveau met een mooie afsluiter in Jabbeke!
Daring Blauw met merendeel nieuwe jongens toonden week na week een goeie wil, inzet en karakter. Niet altijd met het gewenste resultaat maar we waren er zeker van dat deze zouden volgen…

Het beloofde nog een mooi seizoenseinde te worden, zowel voor geel als blauw maar helaas strooide het gekende virus roet in het eten!

Nog een speciale vermelding van de mensen die praktisch nooit in de kijker lopen maar o zo belangrijk zijn voor een club als Daring Brugge, onze afgevaardigden Clio (voor de heenronde) & Kelly (voor de terugronde)!

Trainers : Hollevoet Michael & Vercruysse Peter

Afgevaardigden : Calleeuw Kelly, De Waet Jana & Vermeire Clio

Spelers : Bruneel Elias, Bui Anthony, Claeys Aidan, Claeys Layton, Claeys Matteo, De Waet Lars, Hollevoet Mathis, Lisabeth Lewis, Maenhout Xyllian, Nemsadze Luka, Shreesmagiar Kris, Ternoey Hector, Van Der Veken Arno, Vercruysse Vinn, Verleye Zeno, Versluys Jonah

Seizoen 2019 – 2020: U10

De U10, een cruciale leeftijd in de opleiding van een jeugdvoetballer. Voor het eerst een kennismaking met 8 tegen 8 voetbal en een andere manier van voetballen.

De 1ste ronde was onze U10 heer en meester in hun reeks en lieten ze op vele momenten een mooi staaltje van voetbal zien. De eerste ronde werd dan ook meer dan terecht afgesloten met GEEN ENKELE nederlaag.

De 2de ronde waren onze jongens van de U10 een reeks hoger ingeschreven & dit deden ze met brio. Tot aan de bekende ‘Coronavirusstop’ verloren onze jongens maar 1 wedstrijd.

Zoals vele zaterdagen zien we een zeer fiere T1 van de U10, die vooral zijn spelers op de 1ste plaats zet!

Trainer: Stefaan Malengier
Afgevaardigde: Andy Krekelberg

Spelers:
Al Mansour Mazen, Algoedt Giséle, Goovaerts Maxim, Krekelberg Thomas, Loose Xavi, Louwage Jiro, Michils Georges, Nouri Zaher, Obi Prescouis, Poppe Mauro, Requier Britt, Sylverster Ayrton, Velikov Georgi, Van Brabant Luca

Seizoen 2019 – 2020: U11

De U11 heeft veel tegenstanders kunnen verrassen dit seizoen. Voor nieuwjaar hebben ze op een technische en voetballende manier de wedstrijden kunnen winnen met goede resultaten. Dit tot grote tevredenheid van trainer Joao.

Na nieuwjaar werd dit veel beter met een grote vooruitgang, veel enthousiasme en plezier maar helaas door het coronavirus werd het voetbalseizoen stilgezet.

Hier merken we wederom een zeer enthousiaste trainer, die zijn eigen voetbalkwaliteiten overbracht op de jongens met leuke en vooral technische trainingen!

Trainer: Joao Nkasu

Afgevaardigde: Capela Pevo Magellan

Spelers: Bhujel Unique, Capela Pevo Daniel, Dierickx Siebe, Gjota Ocean, Gurung Raywon, Gurung Rydam, Khan Saad, Khan Saadullah, Moumouni Nouhou, Osei-Berkoe Joshua, Willems Devon, Buckens Mauro, Boerjan Emil, Danielyan Karo

Seizoen 2019 – 2020 U12 Kenneth Claes

Dit seizoen hebben we voor nieuwjaar heel hard gewerkt, elke training aangevat met 100% inzet en zeer leergierige jongens! Een topteam zowel op het veld als naast het veld, echte vrienden!
Dit resulteerde al snel in mooi voetbal, al bleven de resultaten wat uit voor nieuwjaar. Na nieuwjaar bleven we keihard verder werken en dat resulteerde zich op het veld. Slechts 1 verliespartij en veel plezier op het plein maakte van dit geheel, een nog sterker geheel!

Trainer Kenneth kan terecht trots zijn op zijn jongens en ze denken nu al met volle moed aan volgend voetbalseizoen.

Selectie; devrim, mehmet, jens, thibault,ferre, emiel, miko, nils, gillian, jayden, bart, reyis

Als ook de jongens die niet mochten spelen maar wel altijd kwamen trainen ; amani & godfrey.

En niet ter vergeten; gilles (jammer genoeg geblesseerd maar toch aanwezig om zijn ploeg te steunen!)

Afgevaardigde: Kurt Laforce.

Seizoen 2019 – 2020: U12 Gianny Demeyere

De jongens van trainer Gianny speelden een hele mooie 1ste ronde van het voetbalseizoen. Een ronde waarin ze slechts 1x verloren . Ze behaalden een doelpuntenaantal van 105 gescoorde & 23 tegendoelpunten. Cijfers waarmee je met veel plezier thuis kan komen. 🙂

In het klein gespeeld deeltje na nieuwjaar op een hoger niveau, waren de wedstrijden veel spannender.
Toch wisten ze ook hier mooie resultaten te noteren.

Jammer genoeg was het seizoen voorbij zonder we het goed en wel beseften. De jongens zijn klaar voor een stap hoger bij de U13! Veel succes alvast!

T1: Gianny Demeyere
Afgevaardigde: Els De Cloedt

Spelers:
Zeno Hongerloot, Flor Maes, Kaya Fraipont, Kyaro Lambrecht, Siebe Sarghami, Robbe De Pestel, Tristan Demeyere, Jules Vanhaeren, Twan De Beer & Imano Willem
Ontbreekt: Elias Verstraete

2019-2020: U13

De U13 begon dit seizoen door omstandigheden met een achterstand naar voetballend vermogen, techniek, passing en combineren was moeilijk voor de meesten .
Samen hebben ze hard gewerkt, met vallen & opstaan, met enkele versterkingen werd de groep ONE team die
voor elkaar door vuur ging .

Uiteindelijk leverde het harde werk op , dit resulteerde in goed voetbal met geregeld mooie combinaties
en dit bleef evolueren gedurende het seizoen .

Na de winterstop zetten ze zelf een mooie reeks neer , na de heenronde verloren ze enkel de derby nipt in de laatste minuut.
Een zeer mooi seizoen van een ploegje die grote sprongen heeft gemaakt.

Veel succes volgend seizoen!

Trainer: Bjorn Serru

Spelers: Aliti Alibon, Aberdine Abdelouahed, Bonne Mario, Bui Minh Phuc Jonathan, Bruggeman Hans, Claeys Thybris, Devriese Matthew, Khan Hasseeb, Kumbugwe Oideon, Kus Naim, Masscho Mats, Minne Bjerko, Moknassi Fahd, Serru Jared

U15 seizoen 2019 – 2020

Na een moeizame start in september hebben de u15 vanaf oktober alle concurrerende ploegen het vuur aan de schenen weten te leggen. Dit resulteerde in 6 overwinningen en slechts 2 nederlagen in Blankenberge en de verdiende kampioen Jong Male.

Na nieuwjaar toverde de U15 mooi technisch voetbal op de mat. Aanvankelijk werd dit niet steeds beloond in de punten, maar wanneer de machine uiteindelijk begon te draaien, werden veel ploegen op de knie gelegd. Dit team was klaar om mee te dingen voor de titel. Jammer genoeg stak het coronavirus daar een meer dan serieus stukje voor.

Deze trainer troost zich evenwel met de gedachte dat de U15 als team zowel op technisch als tactisch vlak zeer grote sprongen heeft gemaakt.

Volgend seizoen maakt twee derde van het team de grote overstap naar de U17 en deze trainer wenst hen dan ook de grootste sportieve successen toe. De U15 zal evenwel verder geschraagd worden door de 7 resterende 2006-spelers die- die aangevuld met de huidige U13-lichting- ongetwijfeld een leuk geheel zullen vormen.

Laat ons eindigen met een knappe juffrouw in de bloemetjes te zetten. Haar naam is Priscilla Owusu. Sinds dit seizoen maakt zij -naast de U15- ook deel uit van de West Flames. Dit is een topteam die de beste meisjes onder de 16 jaar van West-Vlaanderen verzameld hebben. Reeds verschillende internationale tornooien hebben deze jonge dames weten op hun naam te schrijven. Daring Brugge kan hier alleen maar bijzonder fier op zijn, want Priscilla is het bewijs dat de jeugdwerking vanaf U17 hoge toppen scheert.

Trainer: Jan Ramment

Afgevaardigden: Jeffry Vanhaeren & Jeffrey Requier

Spelers:

Yahya Abdulrohman, Arianit Aliti, Gaeten Bruneel, Milan Carly, Kasim Khan, Ledian Kaca, Senne Lingier, Briek Masscho, Dario Requier, Denniz Reynaert, Priscilla Owusu, Arlind Pashnjari, Pavel Popusoi, Jasper Sarpong Ahiman, Besufekab ‘Besutje’ Stierman, Seppe Vandaele, Louis Vanhaeren, Leander Baele, Owen Teerlynck

U17 Seizoen 2019 2020:

Onze U17 spelers kunnen terug blikken op een mooi seizoen helaas wel met een afsluiter in mineur door de Covid-19. In de 1ste ronde zijn ze kampioen geworden met 30 punten, 45 gemaakte doelpunten en maar 13 tegendoelpunten dus met een doelpuntensaldo van 32.
Ook van de 12 wedstrijden 10 x gewonnen en maar 2 x verloren.
In de beker van Het Nieuwsblad hebben ze een mooi resultaat behaald, tot in de halve finales die helaas door hetzelfde virus is afgesloten.
In de 2de ronde stonden onze jongens met 1 punt verschil achter maar wel met twee wedstrijden minder te hebben gespeeld, dus ze waren goed op weg richting het kampioenschap.
De U17 was de enigste ploeg van Daring Brugge die op weg was naar een trippel. Deze trainer heeft dezelfde ingesteldheid als onze T1, een brandende ambitie om spelers beter te maken en ze te brengen op een hoger level.
De ploeg bestaat uit 15 spelers waarvan helaas één speler out was voor bijna het hele seizoen met een kuitbeenbreuk, maar het mooie is ze waren er telkens alle 14 op training.

Trainer: Patrick Van Nieuwenhuyse
Afgevaardigde: Marc Dedecker
Spelers:
Bourgois Carlitto, Bui Minh Thien Jeremy, Callebout Tibo, Desoete Sander,
Devisch Gianni,
Feys Lawrence, Gallet Jente, Ghimire Miraj, Laloo Niels, Oyaert Matthieu,
Pecceu Koby,
Popusoi Sebastian, Teerlynck Owen, Vandewalle Thibaut, Wardenier Nick

Beloften Daring Brugge 2019 2020:

De beloften eindigen dit jaar op de 5de plaats met 25 punten.Dit is een zeer mooie verdienste, omdat onze beloften ook niet iedere week met dezelfde 11 kunnen spelen. Wij waren ook deze speelkalender 1 van de jongste elftallen.

Een leuk nieuwtje: VOLGEND JAAR TREDEN ONZE BELOFTEN AAN IN DE REEKS VAN DE BIJZONDERE BELOFTEN.

Coach beloften : Geert Crombez
Afgevaardigde : Erik Roose
Spelers:
Jano Derous, Jaimie Persijn,Branko Teirlinck, William Laridon, Gianni Claeys, Noah Majchrzak, Maxim Vyncke, Rivino Verbeke, Dylan De Roo, Jordan Roose, Pieter Van Laere, Bart Debuysser, Sander Baele, Sam Naeyaert, Gentjan Kaca, Arsen Kaca, Duje Tipuric, Joao Nkasu, Rembert Muylle, Robin Maesschalck, Viktor Baele, Emile Bossuyt, Emil Todorov, Raphael Van Cappellen, Jeff Brown

A kern Daring Brugge 2019 2020:

Onze A kern kan dit jaar terug mooie resultaten voorleggen: Met een uitstekende 4de plaats met 43 punten en in de 3de periode een 15/15 waren onze jongens door aan het stomen richting eindronde. Maar zoals we onze trainer Preben Verbandt kennen zullen onze jongens volgend seizoen ook terug veel ambitie hebben om in de top van het klassement mee te draaien.

Trainers:

T1: Preben Verbandt
T2: Steve De Caluwe
T3: Geert Crombez
Keepertrainer: Jean Pierre Vanheerswynghels
Afgevaardigden: William Vande Venne, Patrick Calebout, Giovanni Basso
Spelers: Nick Dejonghe, Jano Derous, Bjorn Bocher, Branko Teirlinck, Matthias Claeys, Niels Verhulst, Aaron Deruddere, Bram Hoste, Shiva Stellemans, Matthias De Muyt, Tomas Vandezande, Jonathan Mascaux, Aaron Tas, Bart Cleenwerck, Miguel Faes, Birger Maertens, Erdoan Muharemi, Rivino Verbeke, Maxim Vyncke, Jietse Strubbe, Wout Cappelle, Bert Vankerschaever, Jordy Crombez, Michael Trancez, Salomon Lopez, Pieter Van Laere, Dario Vancauwenbergh, Vincenzo De Swarte

Morgen komen onze BELOFTEN aan de beurt.