Interviews

Interview met jeugdspeler: Thibaut Vandewalle U17

1/ Heb je alle jeugdreeksen doorgebracht bij Daring?

Zo niet geef de naam van de ander ploegen waar je speelde?Ik ben vanaf U13 aangesloten bij Daring Brugge. En tot nu toe geen enkel andere team gehad.

2/ Waarom heb je volgend seizoen gekozen om bij Daring te blijven?

Ik ben zeer graag op Daring Brugge. Wat ook een serieus voordeel is dat het een zeer goed elftal is waar ik in speel. Het is hier zo leuk op Daring Brugge, waarom moet men dan weggaan?

3/ Hoe is het voorbije seizoen voor jou geëvolueerd? Ben je tevreden of wat had je liever anders gezien?

Het voorbije seizoen is prachtig geëvolueerd. We zijn zeker 2 keer kampioen geweest en we zaten nog in de running voor de beker van het nieuwsblad (halve finale). Ik wil daarom mijn PLOEG en TRAINER bedanken voor dit fantastische jaar.

4/ Geef de namen van de trainers van wie je tot op heden het meest heb opgestoken en verklaar?

Patrick Van Nieuwenhuyse is voor mij niet zomaar een trainer, maar iemand die mij heel veel heeft geleerd en waar ik ook als steun bij terecht kan daarom ben ik hem zeer dankbaar!

5/ Zie je het zitten om door te breken naar het eerste elftal van Daring?Krijg je voldoende kansen om door te groeien?

Ik zal mijn best blijven doen om te groeien in mijn spel en met mijn ploeg. Ik kijk voorlopig niet naar de toekomst, maar wat nu voor ons staat. Een gloednieuw seizoen met nieuwe kansen die we zeker gaan proberen te pakken met gans mijn ploeg en de coach! Ik heb natuurlijk al heel veel kansen gekregen en ik probeer die te benutten en als het eens wat minder gaat staat de ploeg en trainer achter mij. Je zou bijna zeggen dit is geen ploeg meer, maar familie!

Aan het woord: Jeugdspeler Mathis Hollevoet U9

1/ Stel je eventjes voor: Naam – Leeftijd, favoriete ploeg, favoriete speler.

Mijn naam is Mathis Hollevoet, 8 jaar & start het volgende seizoen aan mijn 5e jaar Daring Brugge bij de U10.Favoriete voetbalploegen : FC Barcelona & Ajax AmsterdamFavoriete speler : Hoewel Ter Stegen & Onana goeie doelmannen zijn kies is toch voor Thibault Courtois

2/ Hoe is het voorbije seizoen voor jou geëvolueerd? Ben je tevreden of wat had je liever anders gezien?

Het was een leuk seizoen, jammer genoeg afgesloten met een goeie wedstrijd in Jabbeke. Ik wou dat de rest van het seizoen zo verder zou verlopen, helaas… Van mezelf is mijn voetenwerk verbeterd maar is er nog werk aan de winkel aan mijn “slechte” hoek.

3/ Wat is jouw grote droom?

Ooit zou ik graag in een groot stadion spelen!

4/ Is het soms raar dat je papa de trainer was? Of was dit net leuk?

Ja dat vond ik echt leuk. Hij kon soms wel boos zijn op me.Ik was zo wel zeker dat hij er altijd was en dat vind ik leuk.

5/ Speel je veel voetbal tijdens deze corona? Wat doe je allemaal in deze tijd?

Ik voetbal vaak in de tuin bij mijn mama. Voor de rest hebben we heel wat schoolwerk te doen, wandelen, fietsen & Fortnite spelen.

Een leuke anekdote van Mathis: – Telkens hij T1 Preben Verbandt ziet roept hij steevast: ‘Hey Groenen’ en onze T1 Preben roept dan terug: ‘Dag Blauwen’. Mathis zien we altijd met een glimlach op onze vereniging!

Aan het woord een speciale dame die we extra in de SPOTLIGHTS willen zetten: ONZE Kathleen Danneels

1) Krijg je voldoende appreciatie van iedereen voor al die uren in de kantine?

Natuurlijk apprecieert iedereen mij. We hebben mooie uurtjes samen & achter de toog hoor ik zeer veel. Maar de kunst van een goeie cafébazin is: Horen zien & zwijgen. Bedankt aan iedereen voor de appreciatie. Dat doet mij ontzettend veel deugd en staat me toe ook achter mijn toog plezier te beleven.

2) Sommige dagen bestel je tot na middernacht en s morgens vroeg moet je werken. Hoe hou je dat vol?

Volhouden lukt perfect omdat ik zelf voor die uitdaging gekozen heb. Als je met plezier je hobby beleeft gaat dit vanzelf. Akkoord, de ene dag gaat het gemakkelijker als de andere maar ik heb een fantastisch team achter mij, dat me optimaal bijstaat.

3) Coronatijd: mis je de kantine?

Natuurlijk mis ik de kantine enorm. Anderzijds heb ik alle begrip voor de maatregelen vermits ik zelf werkzaam ben in de zorgsector. Eens we weer normaal kunnen leven zullen wij met mondjesmaat evolueren naar een nog betere samenwerking, ook al zullen wij altijd herinnerd worden aan corona. Wij zullen ons moeten aanpassen en dat zal ons lukken.

4) Noem drie spelers, van nu of vanuit het verleden, gelijk van welke ploeg, met wie je speciale band had/hebt?

3 spelers noemen is voor mij een onmogelijke opdracht. Ze zijn allemaal even lief en vriendelijk. Iedereen die binnenkomt heet ik van harte welkom en bedien ik met een glimlach. Als er een groep eventjes wil doorzakken ben ik de eerste om dat welwillend toe te staan. Als mijn klanten zich maar amuseren. En ze gedragen zich voorbeeldig van de eerste tot de laatste.

5) Je weet zelf ook wel dat je zeer geliefd bent in de kantine, door jong en oud. Heb je daar verklaring voor?

Ik ben gewoon mezelf en luister naar iedereen die mij in vertrouwen wil nemen. Ook ben ik de eerste om een helpende hand toe te steken, ook buiten mijn normale verantwoordelijkheden. Trouwens, sta me toe van de gelegenheid gebruik te maken om iedereen van Daring te danken die al hun tijd steken in de vragenreeks voor de website meerdere noeste werkers eens in de spotlights. Ik ben er zeker van dat dit hen deugd doet.

Wij willen toch nog eens een extra DANK U WEL zeggen voor ONS Kathleen’tje! Een betere barmoeder kunnen wij (Daring Brugge) ons niet dromen! Hopelijk op nog vele jaren plezier aan de toog!

Vandaag aan het woord: Speler U21/Beloften en webmaster van Daring Brugge + Facebook & Instagram: Sander Baele

1/ Hoelang voetbal je al bij Daring en hoe kwam je op Tempelhof terecht?

Komend voetbalseizoen speel ik al 10 seizoenen lang voor Daring Brugge. Ik begon bij de U10 en heb vele mooie momenten meegemaakt waaronder kampioenschappen, vele trainers en vele nieuwe vrienden die ik leerde kennen. Ik kwam bij Daring terecht omdat enkele oud-klasgenoten (Jonas en Glenn) al bij Daring speelde.Noah en ik gingen daarna op hetzelfde moment een training meepikken en tot nu spelen we nog steeds in dezelfde ploeg.

2/ Welke was tot op heden de beste trainer onder wie je voetbalde en waarom?

Ik heb vele trainers gehad met elk zijn eigen spel. Patrick, Sander, Geert, Lorenzo, Kevin,… allemaal trainers die me iets hebben bijgeleerd en liet inzien dat voetbal meer was dan enkel met de voeten. Met Sander speelden we kampioen bij de U15 en met Lorenzo bij de U13 dus dat waren mooie momenten.

3/ Je verzorgt de website? Ben je tevreden of wat kan beter?

De communicatie met Preben, Patrick en andere bestuursleden lopen vlot waardoor de nodige informatie op de website kan komen maar ook op Facebook en Instagram. Ook de jeugdtrainers helpen me met de wekelijkse uitslagen door te sturen naar me waardoor ik mensen op de hoogte kan houden van hoe onze jeugdopleiding het doet. Dus algemeen gezien ben ik tevreden over de communicatie. De website kan natuurlijk nog wat professioneler maar daar werken we aan.

4/ Krijg je van iedereen voldoende feedback om website te vullen?

Zeker, ik krijg voldoende informatie waardoor ik alles kan aanvullen waar nodig op de website. Ik zit nog op school en ik wil dan ook Patrick, Wim, Preben, Els, Willy, JP en de jeugdtrainers bedanken om telkens updates te geven omtrent Daring.

5/ Ben je tevreden dat er volgend seizoen weer een ploeg u21 in competitie komt?

Ja, vorig seizoen kwam ik van de U17 en moest meteen de overstap nemen naar de reserven. Een grote aanpassing maar de spelers die er al een tijd spelen hebben me goed opgevangen. Ik heb speelkansen gekregen en ben gegroeid op voetballend vlak. Voor de spelers die komen van de U17 is het goed dat er een U21 komt om toch nog een tussenfase te hebben. Ook voor de spelers bij de reserven is het goed dat er een U21 komt zodat degene die minder spelen, ook speelkansen krijgen.

Interview met jeugdtrainer: Patrick Deketelaere

1.Wat trekt je zo aan als jeugdtrainer bij Daring Brugge?

Ik ben hier op Daring aangekomen in 2014 op aandringen van Wim Vandycke (Onze voorzitter) . Ik kende hier totaal niemand in Brugge, afkomstig van Lissewege , dus dacht ik waarom eens de uitdaging niet aangaan en mij eens volledig laten gaan. Heb het me nog geen seconde beklaagd hoor, er komen spelertjes vanuit alle hoeken en hoe meer zielen hoe meer vreugde voor mij, dus dat is alleszins één van de reden waarom ik hier mij zo aangetrokken voel. De locatie is ook perfect hier! De vereniging bouwt ieder jaar, stap voor stap, op. Moest er een trainer aan mij raad vragen om ergens bij een vereniging trainer te willen zijn zou ik met 100% overtuiging zeggen: ” Daring Brugge is THE PLACE TO BE”! Het jeugdbestuur en hoofdbestuur willen er alles aan doen om Daring Brugge goed te laten draaien. Mijn woorden zijn nog altijd sinds 2014 “Daring Brugge is TOP” !

2. Ben je tevreden met de leeftijdscategorie of zou je liever een andere categorie trainen?

Ik werk in een tweeploegenstelsel, daardoor kan ik maar om de 14 dagen training geven en heb ik bewust gekozen voor de allerkleinsten. In het weekend ben ik altijd paraat. Moest ik elke week paraat zijn, zou ik wel de grotere leeftijden aandurven. Maar de allerjongsten voel ik mij super momenteel!

3.Is er een hechte vriendschap tussen de trainers?

Ik denk van wel hoor, maar een vriendschap moet ook opgebouwd worden he als je zelf met de andere trainers geen contact zoekt kan er ook nooit een vriendschap opgebouwd worden. Maar met de ene trainer heb je betere band dan met de andere trainer. Laat ons zeggen met sommige maken we soms na de training en wedstrijden heel dikwijls een derde of vierde helft van en dat wil zeggen dat we er toch wel een vriendschap is.

4.Krijg je voldoende appreciatie van je spelers, begeleider, ouders?

Ik denk dat, je als trainer appreciatie toont aan je spelers, ouders en begeleiders dat je met heel veel respect gaat behandeld worden, zowel van spelers, ouders en begeleiders. Mijn bedoeling is om een speler zoveel mogelijk het spelletje onder de knie te krijgen en bij de ene gaat dit gemakkelijker dan bij de andere, dus moet je als trainer heel veel geduld hebben. Als je dit op leuke en plezierige manier over brengt kan bijna iedere kind het. Bij U6/U7 moet het een spel blijven(plezier) en voor mij is dit het allerbelangrijkste. De grootste appreciatie is toch voor mij dat er van de zes jaar bij Daring, er toch al 5 spelers bij Cercle Brugge spelen die gestart zijn bij mij, waar ik zelf fier op ben hopelijk gaan ze nog jaren mee op hoger niveau. Dat heeft mij de moed om nog verder te doen zolang het mogelijk is. Laat ons nu hopen dat dit rot virus ons vlug verlaat zodat we terug volgend seizoen met gezonde moed kunnen starten.

Een leuk interview met iemand die zeer veel achter de schermen werkt maar die terecht eens in de ‘Picture’ staat vandaag! Hopelijk nog vele jaren samenwerking!

Aan het woord … Preben Verbandt, onze T1.

1/ Hoe evalueer je de vier seizoenen Daring Brugge voor jezelf en voor de vereniging?

– Als je volgend jaar het 5de jaar ingaat, dan kan je enkel positief zijn over de voorbije jaren. We zijn 4 jaar geleden gestart met een project waar veel mensen buiten Daring Brugge dachten dat we er niet in gingen slagen. ( Uit 4de provinciaal geraken, een vaste 3de provincialer zijn, jeugdspelers inwerken in het 1e elftal). Na 4 seizoenen kan ik zeggen dat ik de 3 hoofdpijlers kan aanvinken. Zelf kan ik zeggen dat we een subtopper in 3de provinciale zijn, die ieder jaar wil meedoen voor de eerste 5 plaatsen + dat er ieder jaar enkele jeugdspelers speelminuten maken bij het 1e elftal (Maxim Vyncke, Gianni Claeys, Rivino Verbeke). Voor mezelf blijft het ieder jaar een uitdaging om beter te doen. Als die uitdaging zou wegvallen, dan is het beter dat de 2 partijen uit elkaar gaan, maar eerlijk gezegd, denk ik dat dit nog veraf is. Tuurlijk is het een kleine droom om Daring Brugge richting 2de provinciale te brengen maar laten we stap per stap nemen en geen stappen overslaan en volgend jaar volop voor de eerste 5 te gaan!

2/ Je bent Uefa A gediplomeerd: helpt dit getuigschrift je om resultaten te boeken? Waarom?

– Met een diploma op papier boek je geen resultaten! Maar het helpt natuurlijk wel in de ervaring rond het spelletje. Vooral tactisch heb ik heel veel bijgeleerd het laatste jaar in de opleiding & daar kan ik toch met trots zeggen dat we zo al wedstrijden gewonnen hebben de afgelopen jaren. Maar toch zie ik ook veel collega’s zonder diploma, waar ik ook nog steeds als jonge coach van kan bijleren!

3/ Je trainde ettelijke jaren een jeugdploeg bij Cercle: kan je uit die ervaring putten om als T1 progressie te boeken?

– 13 jaar trainer zijn op Elite niveau van een eerste klasser is van onbetaalbare waarde. Maar er is een heel groot verschil tussen het aanvoelen van een groep uit Elite jeugd OF voor een groep staan bij een provinciale ploeg. Bij Cercle Brugge ging het vooral om jeugdspelers op te leiden. Daar ik met veel trots zeggen dat Thibo Somers (3 jaar), Calvin Decuyper (1 jaar) en Arne Cassaert (2 jaar) nu vaste waarden zijn in de A kern. En zelf nu maakt mij dit nog steeds ongelofelijk trots dat ik daar een klein steentje heb kunnen bijdragen en daarvoor ben je jeugdtrainer! Als T1 van Daring Brugge moet ik ervoor zorgen dat er resultaten zijn en dan moet je soms ook onpopulaire beslissingen nemen tegenover spelers, maar alles moet in functie van een RESULTAAT beslist worden.

4/ Hoe evalueer je de jeugdwerking bij Daring? Zijn de jongeren klaar om de stap te zetten of wat moet er beter?

– Ik denk dat Daring Brugge heel trots mag zijn op hun jeugdwerking op dit niveau. Als ik moet trainen, kom ik altijd wat vroeger om met plezier te kijken naar onze jeugd. Weet je dat ik dit mis; op de velden staan met die mannen? Gewoon lekker genieten van het spelletje en zich amuseren! Geen druk, niks moet, alles mag! Laat de jeugd maar lekker verder doen zoals ze bezig zijn en vooral beseffen dat hun T1 jeugdminded is! Zonder jeugd is een T1 en een A- ploeg NIKS! En de jongens die van de jeugd meedoen met ons, zijn NIET mijn verdienste maar die van de jeugdtrainers!

5/ Je werkt onder een voorzitter die ooit in eerste nationale voetbalde en een kenner is van het spelletje: is dat een steun voor een gemotiveerde coach?

– De samenwerking met mijn voorzitter is iets speciaals. Er gaat geen dag voorbij zonder dat wij contact hebben over de kleinigheden van het spelletje, zowel sportief als extra sportief! Misschien besef ik dit nu nog te weinig, maar ik vrees dat ik dit niet meer zal meemaken bij andere ploegen. Zoals eerder aangegeven, mogen ze in Daring Brugge in hun handen wrijven me zo’n beleidsploeg, zowel Willy vanaudenaere als Wim Decraemer! Zeker die laatste wil ik nog eens speciaal bedanken, want zonder hem stond ik niet waar ik nu sta in het provinciaal voetbalwereldje! Het is Wim die mij ontdekt heeft op de velden van KSK Steenbrugge! Daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn!

En de leuze ‘ONE TEAM’ begint meer en meer op Daring Brugge te spelen en dat maakt mij een tevreden coach! Laat ons nu maar nog eventjes de focus houden op onze gezondheid en dan terug samen vlammen voor het nieuwe seizoen en onze ambities waar maken!

#ONETEAM
#DARINGBRUGGE

GC & Bestuurslid: Wim Decraemer

1/ Je bent het langst zetelend bestuurslid bij Daring. Ben je daar fier op?
Wim Vandycke zit het langst in het bestuur, ik ben het langst aangesloten bij Daring Brugge.
Als kleine jongen werd ik in 1982 lid van Daring Brugge, in 1994 kwam ik in het bestuur…
Ik ben daar wel behoorlijk fier op : ik heb Daring Brugge zien groeien in al die jaren… (nu al 38 jaar…. )

2/ Jij loodste Preben Verbandt binnen als trainer: een evaluatie zoveel jaren later?
Met Preben hebben we binnengebracht waar we naar zochten : een gedreven trainer met kennis van het spelletje, die onze vereniging een niveau hoger komen brengen en vooral houden. We zijn het niet altijd eens over de keuzes – dat moet kunnen – maar de resultaten zijn er en uiteindelijk wordt een trainer beoordeeld op zijn resultaten.
Tot op vandaag zijn we daar in geslaagd !

3/ Krijg je als GC de nodige medewerking van trainers, bestuursleden, of wat zou je graag verbeterd zien?
GC is een zeer eenzame functie. . Er komt veel meer bij kijken dan men denkt
Je komt er niet mee in de kijker, en als er iets foutloop kijkt men in eerste instantie naar jou.
Er is soms een beetje te weinig info die naar me wordt doorgestuurd, maar daar werken we aan.
Ik doe het graag, ik werk graag achter de schermen. En als het nodig is kom ik ook naar buiten : de spelers bijstaan bij een verschijning voor de groene tafel bijvoorbeeld (Daar kunnen de A kern spelers + onze T1 tal van leuke anekdotes vertellen door de jaren heen)

4/ Is Daring Brugge voldoende sterk gewapend (op alle vlakken – ook financieel) om de coronacrisis zonder kleerscheuren te overleven?
Daring Brugge is een zeer stabiele vereniging : we werken al jaren met hetzelfde bestuur, we hebben stabiele sponsors en een stabiele organisatie. Geen kiekenkot bij ons, wat er ook voor zorgt dat we nu perfect kunnen inspelen op de situatie.
Het zal wat creativiteit vergen, maar we komen er zeker door!

5/ Daring Brugge moest sponsor dag annuleren wegen corona. Hoe zou je zo spoedig mogelijk een nieuwe actie kunnen organiseren?
Ik denk dat we eerst en vooral ervoor moeten zorgen dat iedereen veilig en gezond deze periode doorkomt.
Daarna kunnen we eens kijken hoe we dit aanpakken.

Wij willen toch ook eventjes Wim zijn hobby in de picture zetten. Wim is ettelijke keren per jaar weg met de oldtimers voor rondreizen in prachtige delen van Europa!
Bezoek zeker eens zijn website: www.classictours.be

Op werkgebied zijn tal van bedrijven over GANS België actief voor opleidingen bij Wim. U kunt ook deze website eens bezoeken op www.ocvt.be

Bedankt Wim voor het leuke gesprek & op naar de volgende 38 jaar als Daring Brugge man 🙂

Onze ondervoorzitter: Willy Vanaudenaerde

1/ Hoe lang al ondervoorzitter en waarom ben je zo gepassioneerd door Daring?

Van 1998, Daar ik het voetballen in me had als speler van Eendracht Brugge.( toen nog op “De Klokke”) Door mijn zelfstandig beroep had ik geen tijd meer om zelf te voetballen en mijn zoons nl Youri en Jordy bij Daring Brugge, ben ik gestart met het sponsoren van een jeugdploeg Waar we ettelijke jaren mooie resultaten hadden met top prestatie zowel in de competitie als De Beker “Het Volk”.
Toen kwam Jan Boi me vragen of ik zijn taak van ondervoorzitter zou willen overnemen ,dat zag ik wel zitten en zo kwam in het bestuur van Daring Brugge, wat ik tot op heden nog alltijd met plezier vervul.

2/ Welke zijn volgens jou de aandachtspunten en de sterke wapens van Daring?

Er worden veel evenementen gedaan op Daring Brugge wat positief is.( vroeger hadden we schijt je rijk en Betty van Big Brother kwam eens de aftrap geven . Toch zou er meer samenspraak mogen zijn. Top is wel het Jeugd en Interntionaal tornooi. Waarvoor een dikke pluim aan Martin en zijn jeugdbestuur . Het opstarten van het G-Voetbal is zeker een mooie realisatie, met dank aan de beleidsploeg.

3/ Je hebt een flink stuk van je leven als zelfstandige doorgebracht: kun je het runnen van een provinciale voetbalclub vergelijken met een KMO?

Dit kan moeilijk vergelijken. Want als kleine zelfstandige moet je er 7/7 zowel vroeg of laat staan samen met je partner.
In een vereniging heb je een bestuur waar elk zijn taak heeft. Natuurlijk als zelfstandige durf je wel eens vlugger een knoop door te hakken, wat soms wel eens moet..

4/ Kan Daring bogen op trouwe supporters of is dit verminderd/vermeerderd in de loop der jaren?

We hebben wel wat trouwe supporters maar in de loop der jaren minderen ze, mede door alle regels van hogerhand,
zoals alcohol gebruik, controles enz…
De mensen hebben ook veel meer andere interesses dan vroeger waardoor er minder volk naar het voetbal komt kijken jammer.

5/ Wat is de mooiste realisatie van de beheerraad in de voorbije vijf seizoenen?

Onze VIP ruimte naar het idéé van Jan en Ann Declerck en uitgevoerd door Gypso Facto ( Youri Vanaudenaerde ) waarvoor dank, we hebben er op zondagmiddag leuke momenten, met een grote dank aan de matchbal sponsors.
De promotie naar 3° provinciale is mooi ,waar we nu reeds enkele jaren in mee draaien. Met dank aan onze gedreven trainers.Hopelijk kunnen we ooit eens proeven van 2° provinciale. Laat ons het vaandel van Daring Brugge hoog houden zoals de coach het zegt “ ONE TEAM”

Een interview met onze voorzitter.

1) Welke zijn de drie mooiste momenten uit je lange carrière als voorzitter?

– Opening huidige kantine,door een alerte Wim Decraemer wisten wij dat er via stedenbeleid een bepaald bedrag kon benut worden.Na veel denk – en puzzelwerk(ook op financieel vlak) zijn we er toen in geslaagd een mooi project te realiseren.

– De diverse promoties zijn toch keer op keer iets speciaals,en is meestal het werk van een team waar je toch wekelijks zoniet dagelijks mee in kontakt komt.Voorts zijn ook de vele finales van de beker van het nieuwsblad met diverse jeugdploegen leuke herinneringen.

– In 2015 behaalden wij via Footpass de twee sterren om provinciaal te kunnen spelen. Bij die uitreiking in Evere kreeg Daring Brugge ook een “Best Practice Award”.Dit was een beloning voor het mooie werk van onze jeugdwerking.Op dat podium daar een woordje te mogen plaatsen voor pakweg 500 aanwezigen is toch altijd blijven plakken.

2) Welke zijn volgens jou de drie beste spelers die ooit bij Daring aantraden?

Moeilijk…
– Luc Declercq(type Luc Nilis,fantastische linkervoet)
– Brysse Jean Marie(een echte generaal op het veld)
– Birger Maertens (zonder woorden)
Zonder afbreuk te doen aan de vele toffe voetballers die de revue reeds passeerden.

3) Voor welke collega voorzitter heb je veel respect en waarom?

Wijlen Gilbert Dhondt(35 jaar voorzitter van Varsenare,gestorven in 2013) Gilbert was iemand zonder veel franjes,was ook niet die grote geldschieter,maar is er toch in geslaagd om van Varsenare een sterke vereniging te maken.Mede door zijn aktiviteiten in het PC van West Vlaanderen en door zijn functie in het uitvoerend comité van de KBVB was hij ook van goudwaarde om bepaalde veranderingen door te voeren in het jeugdvoetbal.

4) Door corona krijgen veel clubs het financieel zwaar te verduren. Denk je dat er clubs overkop zullen gaan?

Heb natuurlijk geen glazen bol maar ik denk niet dat er meer clubs overkop zullen gaan dan anders.Het zal voor ALLE clubs (van de kampioen in 1A tot de kleinste ploeg ergens in 4de provinciale) toch wel bang afwachten worden.De economie en ook het maatschappelijk leven zal wel weer op gang getrokken worden..maar moeilijk wordt het zeker en vast.

5) Zou je graag tweede provinciale bereiken en is Daring daar klaar voor?

Het moto zal altijd blijven”alles kan,niets moet”Het zou wel eens tof zijn om dat mee te maken,en ik ben er van overtuigd dat Daring Brugge daar klaar voor is.

Bij deze willen wij ook zeker zijn vrouw SABINE eens vermelden! Sabine is echt wel de sterke vrouw achter onze voorzitter en steunt hem door dik & dun voor onze vereniging!