Nieuwe spelers A-KERN

Wij spraken met onze nieuwe speler Ruben Ballegeer (Komt over van SVV Damme)

” Een leuke vereniging, een leuke reeks met veel derby’s, dit voelt aan als de goeie keuze”

1/ Stel je eens voor aan de Daring familie en beschrijf je voetballoopbaan vanaf het prille begin?

Ik begon met voetballen bij Oostkamp, waar ik als jeugdspeler een aantal selecties met de eerste ploeg haalde. Daarna koos ik er voor om de kleuren van KSV Jabbeke te verdedigen die net degradeerde van tweede naar derde provinciale. We speelden dat seizoen meteen kampioen en brachten Jabbeke waar ze thuis horen. Het jaar er op draaiden we in tweede provinciale netjes mee en strandden we op 1 puntje van eindronde. Het was tijd voor wat nieuws en Ruddervoorde werd de nieuwe uitdaging. Ik hoopte op het zelfde verhaal als met Jabbeke, maar helaas… Het werd een dramatisch jaar en we degradeerden. Ik zag het niet zitten om in vierde provinciale te voetballen en SVV Damme werd een nieuwe avontuur. Avontuur is nog licht uitgedrukt. De eerste seizoenshelft is eentje waar ik weinig woorden aan vuil wil maken. Een nieuwe coach (Stijn Desmet, die nu trainer wordt in Jong Male) zorgde voor een totale ommekeer. We stonden zeer slecht geklasseerd en opnieuw dreigde een degradatie, maar wat we na nieuwjaar presteerden was uniek. De laatste 9 wedstrijden verloren we slechts 2 wedstrijden en hielden we maar liefst 6 maal de nul. Jammer dat we dit niet echt konden afmaken.

2/ Waarom heb je gekozen voor Daring Brugge?

Daring Brugge lijkt mij een familiale club (of moet ik vereniging zeggen) waar telkens een goede sfeer is. De gesprekken met de voorzitter en coach vond ik zeer aangenaam. Ze weten beiden waar ze mee bezig zijn. Dit is voor mij wel belangrijk geworden na dit seizoen. De ligging van het veld is voor mij persoonlijk ook ideaal, ik kan de verplaatsing met de fiets maken. En laten we zeggen dat derde provinciale een leuke reeks is met heel wat derby’s!

3/ Welke is je liefste positie en waarom zou de coach voor jou moeten kiezen op die stek?

Naar mij persoonlijk moet de coach niks, het enige wat hij moet doen is het sterkste elftal op de mat brengen die alles doet om de wedstrijd te winnen.

4/ Welke zijn je sterke wapens en de aandachtspunten waaraan je wil werken?

Ik ben een speler die het vooral moet hebben van mijn fysieke kwaliteiten. Technisch gezien is er nog veel werk bij mij. Nu, je hebt verschillende types nodig in je ploeg.

5/ Hoe verliepen je eerste contacten met Daring en welke waren je indrukken na de eerste gesprekken?

Hier refereer ik graag terug naar vraag 3. Ik heb de indruk, dat Daring Brugge een stabiele ploeg is met heel wat mensen die zich engageren. De goed gevulde tornooien en evenementen die ze jaarlijks organiseren zijn hier het bewijs van. Als je hoort, dat er nu en dan een jeugdspeler komt aansluiten bij de A-kern, dan kan je enkel vaststellen dat ze goed bezig zijn.

Ruben was tot dit seizoen ook jeugdtrainer bij KSV Cercle Brugge.
Hij gaat volgend seizoen een nieuwe uitdagingen aan bij KSV Oostkamp (U14)

Onze nieuwste aanwinst Aaron De Meulenaere voor: (Komt van FC Varsenare)

“Hopelijk een seizoen zonder blessures, dan kan ik zeker iets moois opbouwen op het Tempelhof’

1/ Stel je eens voor aan de Daring familie en beschrijf je voetballoopbaan vanaf het prille begin?

Ik begon mijn voetballoopbaan bij DOSKO Sint-Kruis tot de U17 daarna heb ik de overstap gemaakt naar KSV Oostkamp daar heb ik 2 seizoenen gespeeld en ben ik richting de Beloften van FC Gullegem gegaan. Omdat ik toen in mijn 5de middelbaar zat had ik stage voor school en kon ik amper naar de wedstrijden gaan omdat ik door de school verplicht werd mijn stage te doen. ik heb er toen voor besloten om dichter bij huis te gaan spelen en begon bij ik Wingene, toen raakte ik geblesseerd aan de heup en mijn seizoen was over na een lange revalidatie ben ik eindelijk terug fit. ik kom dit seizoen over van KFC Varsenare.

2/ Waarom heb je gekozen voor Daring Brugge?

De reden waarom ik gekozen heb voor Daring Brugge is heel gemakkelijk: het is een mooie club, de ambitie is er en als snel was het duidelijk dat Preben Verbandt een coach is die ook graag vooruit wil en de jeugd kansen geeft.

3/ Welke is je liefste positie?

Mijn voorkeur qua posities is voornamelijk in de aanval 11 – 9 of 7 maar als ik moet kiezen tussen de 3 is het toch op positie 9 diepe spits.

4/ Hoe verliepen je eerste contacten met Daring en welke waren je indrukken na de eerste gesprekken?

Wat betreft hoe mijn gesprek verliep met Daring Brugge, deze ging zeer vlot. Ik werd gecontacteerd door T1 coach Preben Verbandt en al snel kreeg ik vertrouwen en ging het verder tot een gesprek met de voorzitter, dit verliep ook zeer vlot en het vertrouwen langs beide kanten was er waarna het tot een akkoord is gekomen. ik kijk er naar uit om dit nieuwe seizoen te beginnen en hopelijk zonder blessures !

Onze nieuwe aanwinst aan het woord JASON CLAEYS:

“De juiste stap hogerop in mijn jonge voetballoopbaan’

1) Stel je eens voor aan de Daring familie en beschrijf je voetballoopbaan vanaf het prille begin.

Ik ben Claeys Jason en ben 19 jaar. Ik ben student aan Howest Brugge waar ik Bachelor Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecratie volg.
Mijn voetballoopbaan begon bij KFC Sint-Joris Sportief waar ik voetbalde vanaf mijn 5 jaar t.e.m. de preminiemen. Daarna verlegde ik naar FC Veldegem waar ik de miniemen doorliep. Mijn eerste jaar U17 speelde ik bij KVV Aartrijke door een samenwerking tussen Veldegem en Aartrijke. Na 1 jaar in de samenwerking ging ik naar VVC Beernem waar ik bij de U17 provinciaal terechtkwam bij Lieven D’heedene. Daar leerde ik heel veel bij op voetballend vlak maar ook tactisch. Ik kreeg in dat jaar de kans om te debuteren bij de eerste ploeg onder Stefan Schwarz. Het jaar nadien mocht ik een deel uitmaken van het jeugdproject VVC Beernem B. Na 3 jaar in 4de provinciale maak ik nu de overstap naar Daring Brugge.

2) Waarom heb je gekozen voor Daring Brugge?

In november werd ik gecontacteerd door Preben om de overstap te maken naar Daring Brugge. Voor mij is dit een stapje hogerop en een mooie stap in mijn voetballoopbaan. Daring Brugge trekt me ook heel erg aan omwille van het voetballend spel, er wordt niet puur op kracht gespeeld.

3) Welke is je liefste positie?

Het liefst speel ik op de 10 (centrale aanvallende middenvelder). Dit is de plek waar ik me het meest vrij voel op het veld om te durven voetballen en het balletje te laten rollen. Ik heb daar een aanvalsgerichte visie en mijn steekpasses naar de flanken zijn mijn sterkste punt. Op die plaats kan ik ook ruimte creëren voor de 6 of 8 om op te schuiven wanneer we aanvallen.

4) Welke zijn je sterke wapens en je aandachtspunten waaraan je wil werken?

Mijn visie en passing zijn mijn sterke punten maar ik heb ook een goed uithoudingsvermogen. De punten waar ik aan wil werken zijn vooral de duelkracht en het koppen.

5) Hoe verliepen je eerste contacten met Daring en welke waren je indrukken na de eerste gesprekken?

Preben contacteerde me om eens te komen praten met de voorzitter op Daring Brugge. Op de afspraak met de voorzitter hadden we een goed gesprek over de voetbalvisie en achtergrond van Daring en mezelf. Mijn indruk was dat Daring een grote voetbalfamilie is en me op het lijf geschreven is.

Nu is het de beurt aan onze nieuwe aanwinst Thiemo COUWYZER voor:

” Ik snakte naar een ploeg met gezonde ambitie”

1/ Stel je eens voor aan de Daring familie en beschrijf je voetballoopbaan vanaf het prille begin?

Ik ben Thiemo Couwyzer. Ik ben geboren op 19 mei 1998 en ben afkomstig van Brugge. Ik begon mijn voetbalcarrière toen ik 8 jaar was bij Daring Brugge ik heb er 4 jaar gevoetbald voor ik de overstap maakte naar SK Eernegem. Hier heb ik de rest van mijn jeugd doorgebracht tot ik de kans kreeg om op mijn 17 jaar bij de beloften van SVV Damme te gaan spelen, na 1 jaar bij de beloften mocht ik doorschuiven naar de A-kern waar ik 1 jaar meedraaide. Hierna heb ik de beslissing genomen om naar KFC Sint-Joris te verhuizen waar we promotie uit 4de provinciale hebben afgedwongen. Na 1 jaar in 3de provinciale met KFC Sint-Joris verhuis ik opnieuw naar mijn eerste ploeg, Daring Brugge om mee te strijden in de top van 3de provinciale.

2/ Waarom heb je gekozen voor Daring Brugge?

Ik heb gekozen voor Daring Brugge omdat ik een speler met ambitie ben. Nadat ik deze ambitie een beetje verloren was door studies heb ik deze terug opgenomen en wil ik zo hoog mogelijk spelen en ik hoop dit met Daring Brugge te bereiken. De accomodaties spraken mij ook aan met name het kunstgrasveld en ook omdat de club op 5 min van mijn huis ligt. Na goede gesprekken met T1 Preben Verbandt en voorzitter Willem Vandycke over de ambities en plannen van Daring Brugge was mijn keuze gemaakt.

3/ Welke is je liefste positie?

Ik speel het liefst in een 4-3-3 op de nummer 10 positie. In deze positie kan me overal aanbieden op het veld en in de ruimtes duiken waar mogelijk. Ik kom het beste tot mijn recht op deze positie omdat ik een goed inzicht heb voor aanvallend spel, een bal kan bijhouden en een snelle actie kan maken. Ik hou ervan om veel in het spel betrokken te zijn zowel aanvallend als verdedigend maar voel mij het best in de aanvallende positie.

4/ Welke zijn je sterke wapens en de aandachtspunten waaraan je wil werken?

Mijn sterke wapens zijn mijn scorend vermogen, mijn snelheid en mijn inzicht in het spel. De punten waaraan ik wil werken zijn de communicatie op het veld, duelkracht en meeverdedigen.

5/ Hoe verliepen je eerste contacten met Daring en welke waren je indrukken na de eerste gesprekken?

Na de eerste match die ik tegen Daring Brugge had gespeeld dit seizoen had ik al de indruk dat het een goed voetbalende ploeg was met een duidelijk systeem en dit viel me op omdat dit een manier is waarop ik zelf graag speel. Nadat ze me hadden gecontacteerd om de overstap te maken ben ik op gesprek geweest en dit was meteen zeer positief. In de ambities, de manier van werken en het gevoel rond de ploeg kon ik me wel vinden. Na de goede gesprekken met de voorzitter en de T1, het feit dat ik er al had gespeeld en dat ik enkele spelers in de kern al kende heb ik de handtekening gezet onder het contract. Sindsdien kan ik niet wachten om aan het nieuwe avontuur te beginnen.

In de komende weken stellen we ook onze nieuwe spelers aan U voor van het 1ste elftal voor het komend voetbalseizoen.

We beginnen met Kobe VANDEWEGHE.

Onze ‘Panter’ komt terug thuis waar hij zich goed voelt!

1/ Stel je eens voor aan de Daring familie en beschrijf je voetballoopbaan vanaf het prille begin?

Ik ben nog maar 22 dus is het nog een vrij korte loopbaan, ik begon bij Zwevezele maar al snel maakte ik de overstap naar Wingene. Daar speelde ik tot aan de U15 waar ik kampioen speelde met trainer Ulrik Maertens. Ik ruilde Wingene voor Zulte Waregem, door omstandigheden keerde ik terug naar Wingene en speelde er bij de U21 samen met sporadisch optreden bij de beloften. Het volgende jaar werd ik opgenomen in de A-kern maar na een aantal jaren overtuigde Ulrik me om eens mee te trainen met Daring. Door de topsfeer was mijn keuze al snel gemaakt en tekende ik voor Daring Brugge. Na 2 fantastische jaren dacht ik: ‘mezelf eens te testen op een hoger niveau.’ Namelijk bij Ksv Jabbeke. Dit was voor mij positief als negatief en al snel miste ik de boys van het Tempelhof en besloot om terug te keren.

2/ Waarom heb je gekozen voor Daring Brugge?

Ik speelde er reeds 2 jaar en had er alleen maar positieve ervaringen, een logische keuze dus.

3/ Welke zijn je sterke wapens en de aandachtspunten waaraan je wil werken?

Mijn reflexen samen met mijn spelinzicht zijn mijn sterke punten, ik werkte in de voorbije tussen seizoenen aan mijn techniek en meevoetballende kwaliteiten. Maar er is altijd plaats voor verbetering.

4/ Hoe verliepen je eerste contacten met Daring en welke waren je indrukken na de eerste gesprekken?

Een coach die het spelletje door en door kent deden me 2 jaar geleden niet twijfelen en dit was dit jaar niet anders. Ook met een topbende was een terugkeer vanzelfsprekend. Ik had ook nog contact met enkele spelers, Jonathan Mascaux bijvoorbeeld hij probeerde in de fitness bij te benen.